Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Recept za Teslinu štrudlu

Foto: Štrudlafest

VIDIMO SE U JAŠKOVU OD 1. DO 3. RUJNA!

Nikola Tesla Experience Center Karlovac prvi se put predstavlja na Štrudlafestu u Jaškovu – festivalu posvećenom ovoj ukusnoj poslastici koji će biti održan od 1. do 9. rujna 2023. u pitoresknom selu pored Ozlja.

OVE GODINE PRVI PUT – TESLINA ŠTRUDLA

Tim povodom osmišljena je posebna, Teslina štrudla, koju će posjetitelji moći kupiti u restoranu Žganjer. Glavni sastojci su krumpir, luk, korijen celera i špinat. Krumpir predstavlja Teslino ličko porijeklo, jer je taj dio Hrvatske poznat po odličnim krumpirima. S druge strane, sam Tesla je bio veliki ljubitelj juhe od luka i celera dok nije jeo meso, mlijeko i mliječne prerađevine te jaja. Zato je i odluka pala na ovu povrtnu štrudlu. Ako kupite dva ili više komada štrudle u restoranu Žganjer možete ostvariti popust od 20 posto na ulaznicu za Nikola Tesla Experience Center Karlovac.

Foto: Štrudlafest

GASTRO RADIONICA “TESLINA ŠTRUDLA” – 2. RUJNA 14:30 SATI

Kako se spravlja Teslina štrudla pokazat će naša Božica Šimunčić na gastro radionici koja počinje u subotu, 2. rujna, od 14.30 sati na glavnoj pozornici.

KUPI 2 ŠTRUDLE, OSTVARI POPUST OD 20% NA ULAZNICU U NTEC

Osim toga, imat ćemo Teslin kutak na Štrudlafestu koji ćete moći obići u subotu i nedjelju od 10 do 19 sati. U 11 i 15 sati oba danas na rasporedu su radionice “Upoznajte elektricitet s Teslom” koje će voditi Boris Šušnjar, licencirani turistički vodič, obučen od glave do pete u Nikolu Teslu. Također, moći ćete kupiti neki od suvenira s likom Nikole Tesle koji su napravile vrijedne ruke lokalnih umjetnika ekskluzivno za naš Centar.

No, to nije sve! Tijekom trajanja Štrudlafesta, svi posjetitelji koji dođu u naš Centar na Rakovcu moći će degustirati štrudlu – birajući između štrudle od višanja ili Tesline štrudle.

U nastavku donosimo recept za Teslinu štrudlu:

Scroll to Top
Skip to content