Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Slavlje znanosti i okusa Tesline štrudle

Štrudlafest, jedan od najslađih festivala u Hrvatskoj, ponudio je posjetiteljima nevjerojatno iskustvo od 1. do 3. rujna u Jaškovu kod Ozlja. Svoj obol cijelom događaju dao je i Nikola Tesla Experience Center Karlovac koji je imao svoj kutak.

Iako poznat po svom genijalnom doprinosu svijetu znanosti i tehnologije, Nikola Tesla ove godine postao je i neizostavni dio gastronomske ponude Štrudlafesta. Uzbuđenje je bilo na vrhuncu kad su se predstavili Teslinom štrudlom, posebno osmišljenom za tu prigodu. Sastav ovog slasnog izuma – krumpir, luk, celer i špinat – očarao je posjetitelje svojim okusom i originalnošću.

Apsolutni hit ovogodišnjeg Štrudlafesta bila je Teslina štrudla koju je spravljao Restoran Žganjer dok je Božica Šimunčić iz našeg Centra vodila gastro radionicu.

No, to nije bila jedina čarolija Teslinog svijeta koju su posjetitelji mogli doživjeti. Boris Šušnjar, iskusni turistički vodič, preuzeo je ulogu samog Nikole Tesle i vodio edukativne radionice o elektricitetu. Djeca i odrasli su se zajedno oduševljavali eksperimentima i fascinantnim pričama o ovom velikom znanstveniku.

Nikola Tesla Experience Center želi izraziti duboku zahvalnost organizatorima Štrudlafesta i Restoranu Žganjer na prilici da budu dio ovog nevjerojatnog festivala.

Scroll to Top
Skip to content