Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Putovanje kroz svijet znanosti – završetak projekta Steamapalloozza u NTEC-u

Približava se trenutak zaključenja jednog od najuzbudljivijih i najedukativnijih projekata u Nikola Tesla Experience centru – Steamapalloozza! Ovaj iznimno uspješan projekt, podržan sredstvima Europske unije kroz program Europskih snaga solidarnosti pružio je nevjerojatno bogat program STEM besplatnih aktivnosti za djecu od 6 do 10 godina starosti. Nositelj projekta je udruga Mreža Nikola Tesla – Nikola Tesla Network.

VIŠE OD STOTINU DJECE NA 12 STEM RADIONICA

Kroz 12 besplatnih STEM radionica, Steamapalloozza je upoznala djecu sa znanstvenim čudima i oduševila ih za svijet otkrića. Mreža Nikola Tesla okupila je tim od šest mentora, entuzijastičnih studenata iz različitih društvenih područja, kako bi podučavali mlade umove. Tijekom projekta, ti mentori usmjerili su 131 dijete na putovanje kroz svijet STEM-a, pružajući im priliku za istraživanje, učenje i igru.

MOZGALICE, MAKETARSTVO, PROGRAMIRANJE…

Jedan od najuzbudljivijih dijelova projekta bila su rješavanja zagonetki i mozgalica. Djeca su razvijala svoje kritičko razmišljanje i kreativnost dok su se suočavala s različitim izazovima. Također su stekla praktična znanja kroz upoznavanje s osnovama maketarstva, što je potaknulo njihovu motoričku i tehničku spretnost.

Jednako impresivno bilo je i upoznavanje s osnovama programiranja. Korištenjem digitalnog alata, mali polaznici su se upoznali s osnovama programiranja i izradom animacija. Ovo dragocjeno znanje će im pomoći u razumijevanju digitalnog svijeta koji ih okružuje.

Još jedan ključni element projekta Steamapalloozza bila je i edukacija o kemijskim reakcijama. Djeca su eksperimentirala s kemijskih reakcijama i razumjela kako se kemija može koristiti za stvaranje fantastičnih transformacija i sve to koristeći sastojke koji se mogu pronaći u gotovo svakom kućanstvu.

Nikola Tesla Experience Centar ponosno je ugostio udrugu Mreža Nikola Tesla, znanost kao putovanje ispunjeno zabavom i oduševljenjem. Dok se projekt bliži kraju, ostaje osjećaj zadovoljstva zbog obogaćenog znanja koje je pruženo ovoj talentiranoj grupi djece. Steamapalloozza je bio uspješna vožnja kroz svijet znanosti i zasigurno će ostati u sjećanju svih sudionika kao jedno od najsvjetlijih iskustava u njihovom djetinjstvu. Ubrzo se možete očekivati i novi programi i projekti u našem Centru, jer znanje nikada nije dosadno, a svijet znanosti neprestano evoluira!

*sadržaj članka isključiva je odgovornost korisnika Mreža Nikola Tesla – Nikola Tesla Network

Scroll to Top
Skip to content