Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Završetak projekta “Nikola Tesla Poduzetnički centar”

Iako projekt “Nikola Tesla Poduzetnički centar” završava sa zadnjim danom prosinca 2023. priča o Tesli i Karlovcu nastavlja se dalje… Više od 16 tisuća posjetitelja prošlo je kroz naš Centar od otvorenja u svibnju!

Podsjetimo, gradnja Centra je trajala pet godina i ukupno je u objekt i parkiralište uloženo 6,5 milijuna eura. Kroz ITU mehanizam osigurano je 3,1 milijun eura, Karlovačka županija je uložila 2,3 milijuna eura. U financiranju su sudjelovali i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske s 400 tisuća eura, dok je Grad Karlovac osigurao 700 tisuća eura.

Projekt “Nikola Tesla Poduzetnički centar” završava s 31. prosincom 2023. godine. Od 1. ožujka 2021. godine puno je toga učinjeno te su ispunjene sve zacrtane aktivnosti:

  • opremanje centra i povezani radovi – fotonaponske ćelije, opremanje 700 m2 prostora na 3 kata
  • izgradnja parkirališta za potrebe centra – 56 mjesta, 2 mjesta za punjenje el. automobila, nadsteršnica s fotonaponskim ćelijama, video-zidovi, pametne klupe
  • uspostava organizacijskih i tehničkih uvjeta za rad NTPC-a
  • jačanje kapaciteta zaposlenika NTPC-a za pružanje usluga poduzetnicima – 5 zaposlenika, 300 sati edukacija
  • aktivnosti vezane uz promicanje horizontalnih načela (promicanje ravnopravnosti spolova i zabranu diskriminacije, pristupačnost za osobe s invaliditetom i održivi razvoj)
  • upravljanje projektom
  • promidžba i vidljivost

Podsjetimo, korisnik projekta “Nikola Tesla Poduzetnički centar” je Karlovačka županija dok su partneri Grad Karlovac, Poduzetnička zona Korana d.o.o./Nikola Tesla Experience Center Karlovac te Gimnazija Karlovac. Za prijavu u vođenje projekta bila je zadužena Javna ustanova Razvojna agencija Karlovačke županije. Ukupna vrijednost projekta je 4.248.396,28 eura, EU sufinanciranje projekta iznosi 3.076.058,20 eura.

U Nikola Tesla Poduzetničkom centru nudimo stručnu i savjetodavnu podršku mikro, malim i srednjim poduzećima, poduzetnicima početnicima te fizičkim osobama s poduzetničkim ambicijama. Naše stručne savjetnice Suzana Novosel i Božica Šimunčić održale su 240 sati savjetovanja za 87 poduzetnika te su napisale 40 poslovnih planova. Na 15 održanih radionica sudjelovalo je više od 220 poduzetnika dok su održale 13 radionica po školama u Karlovačkoj županiji predstavljajući rad NTPC-a više od 200 učenika.

Iako projekt završava, priča o Tesli i Karlovcu se nastavlja…

Scroll to Top
Skip to content