Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Otkrivanje tajni karlovačkih rijeka: panel diskusija u Nikola Tesla Experience centru

Karlovac, poznat kao grad na četiri rijeke – Korani, Kupi, Mrežnici i Dobri – obiluje bogatom prirodnom baštinom koja oblikuje njegovu okolicu. Dok se gradske zidine svakako ističu, rijeke su tajni dragulji ovog grada. I upravo o tim rijekama, njihovom energetskom potencijalu, hidrologiji, ekologiji i zaštiti od poplava, raspravljat će se na panel diskusiji pod nazivom “Sve o karlovačkih rijekama”.

Panel se održava u povodu ciklusa javnih predavanja “Znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika” kojeg organiziraju Udruga Nikola Tesla Karlovac, Veleučilište u Karlovcu, Udruga “Alumni Vuka” Karlovac i Kulturno Društvo Slovenski Dom Karlovac.

Kad i gdje?

Panel diskusija “Sve o karlovačkih rijekama” bit će održana 25. listopada 2023. godine s početkom u 19:00 sati u dvorani Nikola Tesla Experience centra, Rakovac 6. Lokacija nije slučajna – Tesla, kojeg često zovemo “čovjekom s milijun ideja”, također je bio fasciniran energijom vode i njezinim potencijalom.

Što očekivati?

Panelisti, istaknuti stručnjaci iz različitih područja, vodit će nas kroz fascinantni svijet karlovačkih rijeka. Raspravit će razne aspekte, od energetskog potencijala rijeka koji može pokretati gradove, preko složenih hidroloških i hidrauličkih sustava, do ekološke osjetljivosti ovih vodotoka. Također, bit će govora o mjerama zaštite od poplava, što je važno u ovom području s obzirom na povijest poplava u Karlovcu.

Panelisti:

Leopoldina Dakić – stručnjakinja za ekologiju i očuvanje voda

Milan Sabljak – inženjer hidrologije s iskustvom u vodoprivredi

Jurica Puškarić – energetski stručnjak koji će nas uputiti u potencijal za hidroelektrane

Goran Begler – inženjer vodnog gospodarstva s iskustvom u zaštiti od poplava

Zoran Pavlović – ekolog s posebnim interesom za rijeke i njihov ekosustav

Moderator panela bit će Alen Marković, a posjetitelji će imati priliku postavljati pitanja i aktivno sudjelovati u diskusiji.

Zašto je ovo važno?

Ova panel diskusija od iznimnog je značaja jer nas podsjeća na važnost očuvanja prirode i održivog korištenja prirodnih resursa, posebice voda. Karlovačke rijeke nisu samo dio krajolika grada; one su i izvor energije, inspiracije i života za lokalnu zajednicu.

Osim toga, predavanja i paneli ovog tipa pružaju priliku za obrazovanje i osvješćivanje o važnim pitanjima koja utječu na naše živote i okoliš.

Ostanite s nama za buduće obavijesti o predavanjima u sklopu ovog uzbudljivog ciklusa. Vidimo se u Nikola Tesla Experience centru.

Scroll to Top
Skip to content